Project Zero G Forums Forum Index
Author Message
<  Swap Electrical  ~  No cam or crank signal?
cordell
PostPosted: Wed Oct 05, 2011 1:55 am  Reply with quote
Knowlege Seeker


Joined: 24 Jul 2010
Posts: 48

Right so to start with i have an ex lancer with a 1995 rvr dohc turbo motor in it. i am running a megasquirt computer with it. the guy i bought it off had it tuned for this motor adding extra wire for the crank signal aswell.
This motor has seperate cam and crank sensors and runs at the front of the motor.
I had taken it down to the shop to get it wired up went to turn it over and wouldnt fire. he traced it to these two connections.

I was thinking at first it would be to do with the invert signal these sensors put out but im not sure, as he tested the signal wires to see if they were actually getting any signal but they werent? surley both of my sensors are not fucked its just to much of a convinience knowing it is only these two sensors
Back to top
View user's profile Send private message
DJpowerHaus
PostPosted: Thu Oct 06, 2011 10:37 am  Reply with quote
Sir Post A Lot


Joined: 07 Apr 2004
Posts: 1772
Location: Hereford Zone, MD

I'm going to be running two hall effect sensors on the front of my motor with a megasquirt. I'll do a little research on what the settings should be for this.

_________________

Getting the engine bolted in is about 10% of the way there.
The next 80% can go quickly with help and skill.
That last 10% takes about as long as the 90% that came before it.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
screemin eagle
PostPosted: Thu Oct 06, 2011 11:50 am  Reply with quote
Too Much Time on His Hands


Joined: 03 Feb 2005
Posts: 355

Dj what happened to the Autronic?

_________________
88 conquest 4g63 now sporting a crankwalked boat anchor
Back to top
View user's profile Send private message
DJpowerHaus
PostPosted: Thu Oct 06, 2011 12:12 pm  Reply with quote
Sir Post A Lot


Joined: 07 Apr 2004
Posts: 1772
Location: Hereford Zone, MD

I'm going to sell it. I just wanted to learn more about the megasquirt stuff. I feel that more people would benefit from what I post about it compared to the Autronic.

_________________

Getting the engine bolted in is about 10% of the way there.
The next 80% can go quickly with help and skill.
That last 10% takes about as long as the 90% that came before it.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
cordell
PostPosted: Thu Oct 06, 2011 7:05 pm  Reply with quote
Knowlege Seeker


Joined: 24 Jul 2010
Posts: 48

finally its all going! turned out when it was cranking all power was dropping to the sensors so had to change the set up around the ignition
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
All times are GMT - 5 Hours

View next topic
View previous topic
Page 1 of 1
Project Zero G Forums Forum Index  ~  Swap Electrical

Post new topic   Reply to topic


 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum




Powered by phpBB and Ad Infinitum v1.06